Archief

Clubdag Engbertsdijksvenen zaterdag 13 april 2019

By 24 maart 2019 No Comments

Clubdag Engbertsdijkvenen op zaterdag 13 april 2019
Het is inmiddels lente in het hoogveengebied de Engbertsdijkvenen. De Engbertsdijkvenen is een natuurgebied van ongeveer 1000 ha groot en ligt bij Kloosterhaar ten oosten van Westerhaar-Vriezenveen. Het gebied is een natura 2000 gebied en in beheer bij Staatsbosbeheer.
De eerste blauwborsten en adders zijn al gesignaleerd en op het moment van schrijven zijn de heikikkers aan het verkleuren. Binnenkort sluipen de libellen uit, komt het insectenleven echt op gang en worden de jagende boomvalken actief. Zet hier een prachtig landschap bij en een bijzondere flora en we hebben een prachtige combinatie voor een mooie club-uitje! Voor meer informatie over dit gebied zie: http:/www.engbertsdijksvenen.eu

Houd er verder rekening mee t.a.v. je kleding en schoeisel dat dit een veengebied betreft, het kan relatief vochtig zijn op de paden.
We beginnen op zaterdag 13 april 2019 om 09.00 uur en verzamelen op de Eerste Nieuwe Leidijk, komende vanaf de Paterswal in de gemeente Vriezenveen. Je kunt de auto hier links in de berm parkeren. Vanaf dit punten starten we ook.
De lunch kunnen we tussen de middag gebruiken bij de Johanneshoeve in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Hier hebben ze voor 10 euro p.p. een lekkere lunch voor ons samengesteld. Laat even weten of je meegaat!
Opgeven kan via dit topic in het forum.

Leave a Reply